Blog creat amb la intenció de donar a conèixer les opinions personals, i de tothom que vulgui compartir-les, sobre restaurants i vins, això si en català.
diumenge, 7 de gener del 2018
RESTAURANT LA CUINA DE L'ORFEÓ A OLOT
Sopar a l'Orfeó d'Olot, el restaurant de l'entitat fa poc que ha canviat l'equip que el gestiona, al front d'aquest equip hi ha la Núria una noia jove i amb empenta, amb una solida formació gatronòmica i experiència laboral en bons restaurants.
La part de l'entitat dedicada a restaurant no es molt gran, però aquest espai es acollidor i els responsables de la cuina no l'han volgut massificar. El menage de taula es correcte, amb copes de vi, i gots per l'aigua, els coberts son ideals, tot i que les estovalles i tovallons son de paper.
En referència a la cuina crec que es correcte, productes de proximitat en base a la cuina catalana amb el toc personal de la chef que li dona un aire actual, aixó fa que es diferencii d'altres restaurants de la ciutat.
De primer vam demanar unes tapes per compartir, en total 5: Patates braves, popets amb aill i oli d'all negre, calamars amb carxofes, aletes de pollastre al ximixurri i un trinxat de carn de perol, com he comentat elaboracions de cuina tradicional amb el toc de modernitat que li dona la Núria.
De segon plat vaig escollir un bacallà a la taronja, la mida justa de llom de bacallà al seu punt de sal amb una salsa elaborada amb crema de llet i un subtil toc de taronja, acompanyat d'unes cebes en juliana, el bacallà es un dels plats que m'agrada més, per això no crec que pugui ser imparcial, però la meva opinio es que estava molt bo.
Les postres marquen un toc diferencial amb altres restaurants, no son postres molt sofisticades pero si que son sorprenents. En el meu cas vaig demanar un núvol de nata amb maduixa, i la veritat es que em va sorprendre, nata casolana, res a veure amb la d'esprai, acompanyada de gelatina de maduixa.
La carta de vins no és extensa però, tenen en compte els vins de casa nostra, l'escollit per aquest sopar fou un Verd Albera del celler Martí Fabra, un vi blanc elaborat amb les varietats chardonnay, garnatxa blanca, garnatxa roja i moscatell, es un vi almpli fresc i amb bona expressió, persistent.
Un lloc recomanable que mereix una visita per probar la cuina que hi elaboren. Jo el puntuo amb un 7 sobre 10 a l'espera de veure l'evolució que pugui tenir a curt termini.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
El menjar és tradicional, però amb un punt agradable de modernitat culinàri amb comvinació de gustos i sabors.
ResponEliminaJo aconsello fer primer unes tapes per compartir i el segon plat que se'l trii cada escú. Hi ha força varietat de tapes i plats.
La cualitat/preu esta molt correcte, al igual que els seus vins.
Jo el puntuaría en un 7,5 sobre 10.